Diana Panzió

PROGRAMOK

 

Uszoda a közelben
Lővér kalandpark (kattints a képre a nagyításhoz)
Nyári bobpálya
Quadozás,Quad pálya bérlés
MINITAXI - Fedezze fel Sopron történelmi belvárosát
Sörházdombi kilátó
Károly-magaslati kilátó
Petőfi Színház
Mozi
Síelés: Semmering - Stuhleck, Hirschenkogel
Gyermekprogram - ausztriai játszópark (Märchenpark)A Kisalföld Volántourist félnapos program ajánlatai
Az Esterházy család tulajdonában lévő fraknói várban az ősök galériáját, fegyvertárat, lovagtermet, és hercegi vadászat kiállítást láthatjuk. Késő délutáni órákban, pedig városnéző sétán vehetnek részt Bécsújhely hangulatos utcáin.
Városnézés és szabadprogram Ruston. Mörbischről 3 órás hajóút, melynek során grillezés, romantikus harmonikaszó mellett ismerkedés a Fertő tó történetével.
Az Esterházy kastély megtekintése – benne a Haydn évforduló kiállításának megtekintése, városnéző séta, és rövid vásárlási lehetőség Kismartonban.

Családi programok

Azoknak, akik családdal érkeznek hozzánk érdemes ellátogatni Ausztria legnagyobb, a Fertő-tó közelében elterülő családi- és szabadidő parkjába, a Märchen parkba, ahol „Kalandvár“, a „Meseerdő“, a „Kalandsziget“ és a „Tanya“ minden látogató szívét megdobogtatja. A kis és nagy felfedezőket nem csupán játékra és tombolásra invitálják, de lehetőségük van próbára tenni ügyességüket és bátorságukat is.
A sebesség kedvelői a nyári bobpályán 750 méteren keresztül élvezhetik a lesiklást, a közeli Lutzmannsburg élményparkja, pedig óriáscsúszdákkal, sportmedencékkel, szaunával és masszázzsal várja az üdülőket. Akik még az este végére sem fáradtak, hátborzongató vártúrák során fedezhetik fel Fraknó várát, illetve a filmvásznon találkozhat Draculával és Frankeinsteinnel is.

Kulturális programok

Húsz éve, 1989. augusztus 19-én került megrendezésre az osztrák-magyar határ soproni szakaszán, a Soprontól alig 10 km-re fekvő Sopronpusztán a Páneurópai Piknik, mely történészek és politikusok szerint a német újraegyesítés elindítója volt. Augusztus 20-án Sopronban várja piknik hangulat a látogatókat. Szórakoztató zenei programok lesznek a soproni Fő téren a Páneurópai Piknik jubileumi évfordulója alkalmából.
2009-ben emlékezünk a zeneszerző halálának 200. évfordulójára, s ez alkalmat ad arra, hogy a világ zenekedvelői felidézzék Haydn életét és tevékenységét. A Haydn Év 2009 programsorozata magas színvonalú, különböző művészeti ágakat felölelő rendezvényekből áll. A programok között mind a szakmai elit, mind a klasszikus zenét szeretőközönség, mind pedig a még muzsikája által érintetlen fiatalok is megtalálhatják a számukra érdekes kapcsolódási pontokat.

Mindent az élvezetnek…

Mint köztudott, a csokoládé és a borok összefüggnek. A borok szerelmesei számos lehetőség közül választhatnak a Kékfrankos nyár keretein belül megrendezett programokból. Kiegészítésként, pedig figyelmébe ajánlanánk a nemrég nyílt Harrer csokoládémanufaktú-rát Sopronban. A modern épületben mostantól 35 különböző csokoládé és nugátvariációt kóstolhatnak az édesszájúak.
Mindazok, akik a sörrel nemcsak, mint élvezeti cikkel szeretnének megismerkedni, bepillanthatnak a gyártás titkaiba (előzetes egyeztetés alapján). A soproni sörgyár Sörházában a látogatók megismerhetik a sörgyártás alapanyagait, a sörfőzés állomásait, a gyárlátogatás során pedig idegenvezető segítségével bepillanthatnak a sörnevelés fortélyaiba.

Gasztronómia, programok
 15-20 perces kellemes sétaútra van a szálláshelytől.
Programlehetőségek:
- Városnézés a belvárosban
- Lővér Strand-uszoda (1 km)
- Tómalom-fürdő (6 km) Fertő-Tó (18 km)
- Kirándulás Ausztriába
- Hajókázás a Fertő-Tavon
- Kastélyok (Nagycenk, Fertőd)
- Fertőrákosi Kőfejtő, Barlangszínház


Sopron
Sopron hazánk egyik legősibb ékszervárosa és nagyon kedvelt turisztikai célpont belföldi ill. külföldi vendégek részére egyaránt.
A város egyesíti magában a múltat és a jelent, hidat alkotva az ország és nyugati szomszédai között, kaput nyit a hozzánk látogató belföldi és külföldi
vendégek előtt, mint azt a város címere is jelképezi.

A Zöld Város
Sopron a természeti környezetével - Soproni hegység a Rák patak völgyével, 'Balfi dombság' a Fertő tóval - egy páratlan, egymással teljes harmóniában
lévő tájképet alkot. A természetjárókra szurdokok, lankák, jelzett sétautak, kiépített pihenőhelyek, több mint negyven forrás, húsz patak, hét tó, öt kilátó, és ezernyi meglepetés vár. Sopron szubalpin levegője, kellemes klímája messze földön híres, jótékony hatást fejt ki az üdülni, regenerálódni vágyó vendégekre. A gyümölcsök, gombák, virágok természet nyújtotta szépsége az erdő jellegzetes susogásával, neszeivel válik maradandó élménnyé. A várostól délre eső dombvidék, a Lővérek, Sopron legszebb, legelőkelőbb üdülő negyede, melynek varázsát a csendes erdők, fenyvesek, tölgyesek, gesztenyések, májusi gyöngyvirág, augusztusi ciklámen adja.

A szőlő és bor városa
Sopron a magyar gasztronómiai élet egyik legfontosabb fellegvára, az ízek birodalma. Bőkezűen bánik vendégeivel, számos különlegességgel szolgál, melyek közül is kiemelkednek messze földön híres borai és tájjellegű ételei. A szőlő és borkultúra Sopron és környékén már 2000 éves. Magyarország történelmi borvidékei közé tartozik, méltán viselve a "Szőlő és bor városa" címet.

Fesztiválváros
A város különleges építészeti megoldásai, műemléki gazdagsága, zenei, valamint kulturális élete belföldön-külföldön egyaránt jelentős vonzerő. A képzőművészet, a zene, az irodalom, a színjátszás körében alkotott értékeket a ma élő művészek tovább gyarapítják. Ennek jegyében állítják össze a város fesztivál-, kulturális- és kiállítási programját. Sopron művészeti életének meghatározó egyéniségei Joseph Haydn és Liszt Ferenc.